Izjava o zaštiti privatnosti na internetskim stranicama Alduk

ALDUK, obrt za dizajn i izradu odjeće, Palmotićeva 58, Zagreb, OIB 55181945485, (u daljnjem tekstu Alduk) poštuje vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo.
Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama alduk.hr (u nastavku: internetske stranice).
Korištenjem ovih internetskih stranica suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Kako bi održao funkcionalnost internetskih stranica i omogućio usluge koje korisnici traže, Alduk na ovoj internetskoj lokaciji može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika. Putem internetskih stranica alduk.hr moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: ime i prezime, adresa e-pošte, kućna i/ili poslovna adresa, telefonski broj.
Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani.
Alduk prikuplja podatke o vašem računalu. Ovi podaci mogu uključivati vašu IP adresu, tip preglednika, vrijeme pristupa i adrese internetskih stranica.
Alduk prikuplja podatke o klijentu i izvan ovog internetskog mjesta, a na temelju obrasca upitnika uz suglasnost klijenta i u svrhe navedene u tim obrascima.
Prikupljene podatke, kao i podatke koje je saznao na osnovi pružanja usluga klijentima i u obavljanju poslova s pojedinačnim klijentom, Alduk obrađuje u svrhu u koju su isti dani, odnosno u svrhu korištenja internetskih stranica i pružanja željenih usluga te kako bi vam pružio informacije o proizvodima ili uslugama koje možete koristiti. Alduk može koristiti navedene podatke kako bi vam pružio učinkovitiju korisničku uslugu, olakšao korištenje internetskih stranica uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka ili za prilagodbu internetskih stranica vašim osobnim sklonostima i interesima.
Alduk ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, Alduk može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: izradu statističke analize, omogućivanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe. Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.
Ovime vas Alduk ujedno informira da imate pravo na pristup svim danim osobnim podacima, kao i na njihov ispravak, pravo naknadno odustati od prethodno danih suglasnosti, djelomično ili u cijelosti, pravo na brisanje osobnih podataka, kao i pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka u svrhe pružanja informacija o proizvodima ili uslugama.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Internetska stranica alduk.hr štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.
Prigovor vezan za vaše osobne podatke imate pravo uputiti na e-mail adresu info@alduk.hr, adresu sjedišta Palmotićeva 58, 10000 Zagreb ili na telefonski broj +385 97 624 0382.
Zahtjev za zaštitu prava možete uputiti i nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Kolačići (cookies)

Na internetskim stranicama alduk.hr primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika kada posjećuje internetsku stranicu smješta internetski preglednik kojim se korisnik koristi.
Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo. Njihova je svrha je omogućiti stranicama da određeno vrijeme „pamte” vaše osobne preferencije (npr. korisničko ime, jezik itd.).
Kako biste bolje razumjeli kolačiće i kako ih kontrolirati, u nastavku možete saznati koje vrste kolačića postoje te koji se koriste na našoj internetskoj stranici.
Kolačići prema izvoru mogu biti:
Kolačići prve strane (first party cookies)
Kolačići koji dolaze od organizacije čiju internetsku stranicu (Internet mjesto) posjećujete poznati su kao kolačići “prve strane”.
Kolačići treće strane (third party cookies)
Kolačići koje je na vaš uređaj internetskom stranicom koju posjećujete instalirala druga organizacija poznati su kao kolačići “treće strane”. Primjer kolačića “treće strane” je kolačić koji je postavila tvrtka specijalizirana za analitiku internetskih stranica (primjerice, Google Analytics) koja vlasniku internetske stranice daje podatke o broju osoba koji posjećuju istu.
Kolačići prema trajanju mogu biti:
Stalni kolačići (persistent cookies)
Stalni kolačići ostaju spremljeni na vašem uređaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Uz pomoć ovih kolačića internetske stranice pohranjuju podatke kako bi vam se olakšalo njihovo korištenje. Primjerice, internetske stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke zapamtit će vaš unos koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu.
Privremeni kolačići (session cookies)
Privremeni kolačići uklanjanju se s vašeg uređaja zatvaranjem internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Pomoću ovih kolačića stranice pohranjuju privremene podatke koji služe za njezino ispravno funkcioniranje.

Primjena kolačića

Alduk.hr upotrebljava ove kolačiće:
PH_HPXY_CHECK
__unam
_ga
_gat
_gid

Alduk.hr koristi se kolačićima trećih strana za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših internetskih stranica. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.
Internetske stranice Alduk ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.
Stranice alduk.hr služe se statistikom Google Analytics, a pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics. Podatke o tome kako se korisnici koriste našom internetskom stranicom povremeno možemo prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnima usluzi Google Analytics.

Sprječavanje kolačića

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite.
Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite.
Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućavanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.
Upute za upravljanje kolačićima za najčešće korištene internetske preglednike možete pronaći na sljedećim stanicama:

Uvjeti i izmjene

Uvjeti ove Izjave o zaštiti privatnosti uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave, osim kolačića trećih strana. Alduk zadržava pravo izmjene ove Izjave i pravila o kolačićima u bilo kojem trenutku kako bi prenio nove važne informacije te kako biste bili informirani o načinima na koje Alduk na svojim internetskim stranicama štiti vaše podatke. Shodno tomu, preporučamo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

Informacije za kontakt

Alduk će rado prihvatiti vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom, kao i sve primjedbe. Slobodno nam se obratite na: info@alduk.hr