Narudžbe po mjeri

Ilustracija uputa za mjerenje

Za sve narudžbe koje krojimo i šivamo po Vašim mjerama, potrebne su nam mjere Vašeg tijela kako bi Vam haljine savršeno pristajale. Iznad možete pronaći detaljnu ilustraciju potrebnih mjera i kako da ih sami, ili ono što mi preporučamo, uz pomoć nekog drugog – izmjerite. 

Tjelesnu visinu najlakše je izmjeriti tako da stanete uz zid, petama do zida. 

Opseg grudi mjerite tako da krojački metar obavijete oko najšireg dijela grudi kao što je prikazano na ilustraciji ispod. 

Opseg struka mjerite na najužem dijelu Vašeg trupa. 

Opseg bokova mjerite na najširem dijelu Vaših bokova, pripazite na to da Vam metar na stražnjoj strani također bude na najširem dijelu zadnjice. 

Visina leđa mjeri se od Vašeg ramena (ako mjere uzimate preko majice ta se točka nalazi na ramenom šavu majice), pa do Vašeg struka. 

Dužinu ruke mjerite od ramena ili ramenog šava majice koju imate na sebi prilikom mjerenja pa do same željene dužine rukava, dugi rukav mjeri se do zgloba ruke i kao mjerilo Vam može poslužiti standardna dužina rukava koja iznosi 60cm. 

Visinu grudi mjerite od visine Vašeg ramena (ako mjere uzimate preko majice ta se točka nalazi na ramenom šavu majice) pa do bradavice. 

Visinu struka mjerite od bradavice do Vašeg struka, pripazite da metar prvo stavite od bradavice do točke ispod grudnjaka (na ilustraciji naznačena kao “pomoćna točka”), pa tek onda do struka, kako bi mjera bila čim preciznija. 

Dužina haljine mjeri se od Vašeg struka do željene dužine haljine, na ilustraciji su naznačene neke uobičajene točke koje Vam mogu služiti kao orijentir kod odabira dužine Vaše haljine. 

Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite za pomoć.